Bezinkový likér

20. ledna 2016 v 9:23 | TMJ |  Merlinův receptář
Bezinkový likér jsem dělal už na konci léta, ale to pravé koštování a hodnocení produktu přišlo až o vánočních svátcích a silvestru. Jeho lahodná chuť okouzlila každého, jako likér je zatím ten bezinkový nepřekonaný. Osobně bych napříště přidal trošičku více rumu, ale to je na každém jak ostré to má rád.

Základem jsou plně zralé plody bezinkového keře. Poznáte je tak, že jsou temně fialové až černé. Nasbírejte celé oplodí, které následně zbavte zelených částí. Měly by stačit tak dvě až tři kila bezinkových kuliček. Omyté kuličky vložte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby byly všechny ponořené. Přidejte celou skořici (případně lžičku mleté), 4-6 kusů hřebíčku a přiveďte k varu. Poté přidejte zarovnanou lžíci kávy (já dával instantní) a ještě pár minut nechte povařit. Do směsy vymačkejte jeden citron nebo jej jen tak pokrájejte na plátky a vložte do hrnce. Přiklopte a nechte jeden den uležet.
Druhý den přeceďte a dejte povařit. Vsypte kilo cukru, ideálně třtinového, můžete též kombinovat s medem nebo sirupem. Vařte do rozpuštění, poté odstavte. Po vychladnutí přidáme litr rumu.

A to je vše, přátelé! ;-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama